LYO to GO

Смачно. Якісно. Натурально

Процес сушіння сублімації був вперше застосований до харчових продуктів після Другої світової війни, щоб зберегти продукти харчування не охолоджуючи їх. Кава була одним з перших сублімованих продуктів, але, в наш час, овочі, фрукти, м’ясо, риба, молочні продукти, трави і інші продукти також можуть бути сублімовані.

Під час сублімації використовується процес, званий ліофілізацією. Спочатку продукти заморожуються, а потім поміщаються в вакуумну камеру, де під дією високого тиску з них витягується вода. Поступове підвищення температури видаляє всю вологу, що є в продукті. Цей процес зберігає фізичну структуру їжі.

При сублімаційній сушці продукти і рідини можна сушити при низьких температурах, не пошкоджуючи їх фізичну структуру. Сублімовані продукти не потребують охолодження або консервування хімічними речовинами і можуть бути швидко і легко відновлені шляхом додавання води.

Продукти, придатні для сублімаційного сушіння:

  • Кава;
  • Фрукти;
  • Овочі;
  • Яловичина;
  • Риба і морепродукти;
  • Яйця;
  • Молоко.

Головним недоліком сублімаційного сушіння є дорожнеча процесу, обумовлена високим енергоспоживанням і високими витратами як на експлуатацію, так і на технічне обслуговування. Енергії, яка необхідна для сублімаційного сушіння, потрібно майже вдвічі більше, ніж для звичайного сушіння. Крім того, вартість сублімаційного сушіння в чотири-вісім разів вища, ніж вартість звичайної сушки.

Деякі продукти сублімуються дуже добре, але не всі продукти підходять для сушіння сублімації. Невеликі фрукти і овочі легко сублімуються, в той час як цілі фрукти і великі овочі не підходять для сушіння, хоча вони можуть бути піддані сублімації, якщо будуть нарізані дрібними шматочками. Це відноситься і до м’яса; невеликі шматки м’яса добре підсушуються при заморожуванні.

Бренд “LYO to GO” вже кілька років займається наданням своїм покупцям високоякісних сублімованих фруктів і ягід. 100% натуральні продукти пропонуються клієнтам за доступними цінами.

Чому варто вибрати саме сублімовані продукти?

Традиційні методи сушіння також мають великий недолік, оскільки використовувані високі температури можуть викликати хімічні або фізичні зміни. Зміна смаку або текстури харчового продукту може зробити його неїстівним або менш смачним. Сублімовані продукти ж володіють чудовою якістю в порівнянні з продуктами, зневодненими іншими методами.

Сублімаційна сушка зберігає смак, колір і зовнішній вигляд, зводячи до мінімуму термічне пошкодження теплочутливих поживних речовин. Сублімовані продукти, як правило, мають більш насичений смак і мають коефіцієнт регідратації в чотири-шість разів вище, ніж звичайні продукти, висушені на повітрі. Продукція бренду “LYO to GO” володіє високою якістю і зберігає смак натуральних продуктів.