Cніданок з сублімованими фруктами

Сублімовані продукти – висушені від природної вологи прекрасні продукти харчування. Таким способом виготовляють ягоди, фрукти, і навіть м’ясо. Ця унікальна технологія дозволяє зберегти корисні мікроелементи в продуктах, а також спростити приготування їжі.

Сублімація дозволяє продовжити термін придатності фруктів і ягід. Такі продукти чудово підійдуть тим, хто знаходиться в дорозі або на бігу, так як для їх вживання слід просто залити субпродукти окропом на нетривалий час. Сублімована їжа зберігає свій природний первісний смак, що також є перевагою даного способу обробки продуктів.

сніданок з сублімованими ягодами

Існує безліч варіантів приготування їжі з використанням сублімованих продуктів. Будь-яка страва де використовуються свіжі фрукти і ягоди, може містити і сублімовані аналоги.

Для того, щоб день був наповнений позитивною енергією і бадьорістю, потрібно почати його зі смачного сніданку. Яйця, сир, крупи – найпоширеніші варіанти сніданку. Адже перший прийом їжі повинен бути збалансований і поживний, щоб надати сил на весь день. Розглянемо нескладний варіант сніданку, де відмінно використані сублімовані продукти.

Запіканка з сиром і ягодами

Для приготування цієї страви знадобиться: сир – 500 грам, 2 яйця, цукор або підсолоджувач за смаком, рисове борошно – 60 грам, масло – 1 чайна ложка, сублімована смородина – 200 грам. При бажанні, смородину можна замінити на будь-яку іншу ягоду і фрукти, наприклад, полуницю, ожину, абрикос і так далі.

Всі інгредієнти, крім смородини, потрібно змішати в окремій ємності до однорідної маси, можна навіть використовувати блендер. Далі потрібно підготувати форму для запікання, попередньо змастивши її соняшниковою олією.

Після того, як сирна маса буде перекладена в форму, приступаємо до сублімованої смородини. Є два варіанти: або прикрасити запіканку висушеної ягодою, або залити її попередньо окропом на пару хвилин, а потім викласти на запіканку. Другий варіант зробить ягоду більш соковитою, а перший дозволить зберегти пружність шкірки ягоди.

Після завершення викладки всіх інгредієнтів відправляємо форму запікатися в духовку на 30 хвилин до появи золотистої скоринки.

Готову запіканку можна прикрасити сметаною, варенням і так далі. Приємного апетиту!

Для приготування страв з сублімованими продуктами не потрібно особливих умінь, варто проявити лише краплю фантазії. Дані продукти заслуговують появи в раціоні людини, так як значно спрощують життя, а також зберігають всі свої корисні властивості і якості.